Seuran perustaminen

                                                                                                  Pertti Jokiniemi 3.5.2012

 Kytät Ry metsästysseura on perustettu 10.02.1948.

Tuona päivänä oli kokoontunut kahdenkymmenen miehen joukko Turkinkylän maamiesseuran talolle tarkoituksenaan perustaa metsästysseura. Metsästysseura mahdollistaisi valvotun metsästyksen ja riistanhoidon. Myös yhtenä tärkeänä asiana oli mahdollisuus hirven metsästykseen.

Perustajajäseniä ovat: Artturi Rantanen , Antti Laakso, Väinö Koivisto, Pauli Sanaslahti, Sulo Turkkila, Heikki Joensuu, Väinö Tyllilä, Eemil Virtanen, Viljo Jokinen, Lennart Martikainen, …

Seuran puheenjohtajaksi valittiin Sulo Turkkila , varapuheenjohtajaksi Pauli Sanaslahti ja sihteeriksi Antti Laakso . Muut ensimmäisen johtokunnan jäsenet olivat Artturi Rantanen, ja Väinö Koivisto.

Seuran puheenjohtajina ovat toimineet myös Heikki Joensuu, Antti Laakso, Kalervo Kaislo, Seppo Joensuu, Heikki Ruuhijärvi, Risto Piispala, Veikko Salonen, Hannu Äikäs, Jari Virtanen ja Petri Hakanen. Sihteereinä Antti Laakso, Matti Niskala, Olavi Lylykorpi, Pentti Siljander, Hekki Ruuhijärvi, Martti Hakanen, Vesa Paananen, Mika Pitkänen, Jukka Kaipio, Janne Saarikko, Vesa Paananen ja Tuomo Enroos.
Pitkäaikaisena rahastonhoitajana on toiminut Terhi Nieminen

Kaikkia seuran perustajajäsenten nimiä ei tällä hetkellä ole käytettävissä, mutta muistilokeroita kaivellaan ja nimiä lisätään kun tietoa löytyy. 

Seuran vanhan metsästysmajan, vuonna 1952 rakennetun Kyttälän aikaisia kuvia pääset katsomaan klikkaamalla tästä

Tänäpäivänä Kytät harjoittaa riistanhoitoa ja metsästystä n.170 jäsenen voimin 8600 ha metsästysmailla Jämsänniemen alueeella. Seuralla on Turkinkylällä oma jahtikota jäsenten kokoontumisia varten ja hirviporukalla asialliset tilat ruhojen käsittelyyn.  Kytät on Suomen Metsästäjäliiton jäsenseura.

Seuran säännöt

Säännöt voit lukea:

Seuran oma lyhyempi teksti tästä

PRH malli tästä

 

Historiaa ja tarinoita

KYTTIEN KUUSI VUOSIKYMMENTÄ METSÄLLÄ JA ERÄTULILLA

Seuran historiikki 60-vuotisjuhlissa v. 2008.  Laatinut ja esittänyt Heikki Ruuhijärvi. lue tästä