Kyttien hirvenmetsästys

Hirvenmetsästys ennen

Seuran perustamisesta lähtien hirvenmetsästys on kuulunut yhtenä merkittävimpänä metsästysmuotona Kyttien toimintaan. Alkuaikana, verrattuna nykyaikaan, homma oli huomattavasti työläämpää. Ei ollut autoja, eikä tälläistä metsäautotieverkostoa kuin tänä päivänä on. Ei ollut toimivia koiria eikä tietystikään näitä nykyaikaisia hienouksia, kännyköitä, vhf-puhelimia ei koiratutkia.

Porukka kokoontui silloin maanmiesseuran talon pihaan ja siitä siirryttiin jalka- patikassa, reppu ja pyssy olkapäällä sovittuun passipaikkaan. Osa porukasta oli ajomiehinä ja heillä saattoi olla haulikko aseena, sillä muuta riistaa ammuttiin siinä ajomiestoimen ohessa. Passipaikalla pysyttiin iltahämäriin asti, jos ei kuulunut mistään hirviaseen laukauksia. Saaliin kuljettamisessa auttoi usein hevonen.

Hirvenmetsästys nykyään

Tämän päivän hirvestys tarkoittaa sitä, että osallistujia on lähemmäs kuusikymmentä henkilöä.

Passiin hirvet saadaan jäsenten hyvien hirvikoirien toimesta. Viestit jahdissa kulkevat tehokkailla radiopuhelimilla ja passiketjujen sijaintia voi katsella kännykän karttaohjelmilla.

Turvallisuusasiat on ohjeistettu ja niistä pidetään kiinni. Jahtimiehet liikkuvat autoilla ja isonkin metsästysalueen tehokas käyttö on helpompaa.

Hirvimetsälle ovat oikeutettuja kaikki seuran-jäsenet. Ensimmäinen syksy palvellaan aseettomana, ”reppumiehenä”, mutta sitten seuraava syksy onkin jo totista toimintaa. Henkilön, joka on ollut jossain muualla hirvestämässä aikaisemmin, ei tarvitse olla reppumiehenä. Hirvijahtiin ilmottaudutaan ennen hirvijahtia pidettävässä palaverissa joka on syyskuun alkupuolella.

****************************************************************************************************

Hirvestyskuvia kuvia 


Metsästäjien lihaosuusmaksut 1/1 osuus x eur, 1/2 osuus x eur. Maksetaan tilille FI82 5091 0310 0059 04. Osuusmaksut määrätään jahdin päätyttyä. Maksa ennne vuoden vaihdetta, eli tilikauden päättymistä.

*************************************************************************************************************

Hirvieläinten jahtisääntö 2020-21 avaa

Turvallisuusohje avaa

Jahti 2021

Hirvimiesten kokous pidettiin su. 8.8. Turkinkylätalolla

Jahtiin osallistuvien metsästäjämaksu on 20 €

Korvauspäivän voi tehdä: Arkijahdeissa tai peijaispäivänä. Palastelupäivä ei ole korvauspäivä. Puuttuvat jahtipäivät korvataan rahalla 100€/päivä.

Hirvipalaveri muistio   29,7,2023

*************************************************************************************************************